چه زمانی متوجه کم شنوایی میشویم؟ آیا حتما سیستم شنوایی ما دچار افت شده یا دلایل دیگری هم میتواند داشته باشد؟
جرم گوش (ماده روغنی داخل گوش) اگر بیش از حد تولید شود، موجب کم شنوایی شده و این مشکل بیشتر در نوزادان و همچنین افراد سالمند دیده میشود.
به ماده ای روغنی گفته میشود که نام آن سرومن است ولی بیشتر به عنوان جرم گوش شناخته شده است. وجود این ماده به اندازه معمول در داخل گوش بسیار مفید و لازم است و گوش را در مقابل مواد خارجی و گردو غبار و حشرات و میکرو ارگانیزمها محافظت میکند. (Earwax)
در بعضی افراد تولید جرم گوش کمی بیشتر از حالت نرمال بوده و معمولا به خودی خود از گوش خارج میشود.
اگر تولید جرم گوش بیش از حد باشد، در نتیجه کانال گوش بسته میشود و افت شنوایی به همراه دارد، این افت شنوایی به منزله کاهش شنوایی در سیستم عصبی نبوده بلکه با پاک نمودن جرم گوش رفع میشود.
برای پاک کردن جرم گوش، توصیه میشود به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید، اگر خودتان قصد خارج نمودن جرم گوش خود را دارید باید بسیار دقت کنید تا به پرده گوشتان آسیب وارد نشود و یا جرم گوش بیشتر به سمت داخل نرود .
خطرات پاک کردن جرم گوش (اگر خودتان قصد خارج کردن جرم گوشتان را دارید):
علائمی که نشان میدهد جرم در داخل گوش جمع شده است:
در کلینیک شنوایی سنجی مهر میتوانید افت شنوایی خود را بسنجید و گوشتان را پاک کنید:
با اتوسکوپی گوش کانال و پرده گوش بررسی میشود، و به روش تمپانومتری وضعیت گوش میانی و رده گوش نیز بررسی میشوند و اگر پارگی یا عفونتی وجود داشته باشد، قابل تشخیص است. و با ادیومتری میزان افت شنوایی شما سنجیده میشود. اگر جرمی در گوش شما وجود داشته باشد قابل برداشت بوده و افت شنوایی ناشی از آن نیز برطرف میشود.
توصیه میشود: سالانه حداقل یک بار برای معاینه گوش خود به کلینیک شنوایی سنجی مراجعه کنید تا از بروز مشکلات زیادی
میتوانید برای شستشوی گوش و پاک نمودن جرم گوش، به پزشک متخصص گوش حلق بینی نیز مراجعه کنید.