عواملی که باعث کاهش شنوایی در گوش میشود

مشاوره خرید سمعک
مشاوره خرید سمعک
مهر ۸, ۱۳۹۹
لنز گوش
لنز گوش نسل جدید سمعک
آبان ۵, ۱۳۹۹
عوامل کاهش شنوایی

عوامل کاهش شنوایی

بررسی عواملی که باعث کاهش شنوایی در گوش میشود

عواملی که باعث کاهش شنوایی در گوش میشود شامل موارد مختلفی می تواند باشد مغز انسان به گونه ایست که با توجه به داده های دریافتی از هر دو گوش بتواند پردازش انجام دهد برای مثال تعیین محل منشا صدا با توجه به داده های دریافتی از هر دو گوش برای مغز امکان پذیر است زمانی که فرد بتواند با یکی از گوش های خود بشنود مغز دیگر توانایی تشخیص جهت و سمت صدا را ندارد ومشکلاتی که ممکن است برای فرد در اثر کم شنوایی پیش آید به میزان و شدت کم شنوایی بستگی دارد هر چه میزان کم شنوایی شدید تر باشد مشکلات بیشتری برای فرد پیش خواهد آمد.

فرایند شنوایی چگونه است

امواج صوت از طریق مولکول های هوا ارتعاشاتی ایجاد میکنند برای شنیدن تغییراتی بر روی ارتعاشات صورت میگیرد و سیگنال ها به مغز رفته تفسیرشده وما میشنویم لاله گوش امواج را به داخل گوش هدایت میدهد و امواج به پرده گوش برخورد کرده و ارتعاش ایجاد شده سپس بعد از مراحل گفته شده میشنویم علت کم شنوایی ایجاد مشکل در هر یک از بخش های گوش است.

انواع کم شنوایی

از دست دادن شنوایی و یا کاهش سطح شنوایی از جمله مشکلات شایعی است که می تواند در هر سنی گریبانگیر افراد شود در این بین افزایش سن نحوه و سبک زندگی افراد نقش مهمی در حفظ سلامت شنوایی دارد افرادی که مکررا در معرض صدا های بلند قرار دارند و سیگار می کشند و همچنین افراد دارای سابقه ی خانوادگی بیشتر از دیگران مستعد مشکلات کم شنوایی هستند.

  • کم شنوایی انتقالی: علت کم شدن شنوایی یک گوش از نوع انتقالی مربوط به انسداد ها و موانع خارجی است هر نوع بیماری یا مشکلی که در مجرای گوش مانعی ایجاد کند و اجازه ی انتقال مکانیکی صدا را به گوش داخلی ندهد ، کم شنوایی انتقالی نامیده می شود در این نوع از کم شنوایی فرد نیاز دارد که صدا با انرژی بیشتری وارد شود و یا موانع از سر راه عبور صدا برداشته شوند این نوع کم شنوایی قابل درمان است.
  • کم شنوایی حسی عصبی: با ایجاد شدن اختلال در عملکرد عصب شنوایی و یا گوش داخلی فرد دچار کم شنوایی حسی عصبی می شود این نوع از کم شنوایی معمولاً وضعیتی است که قابلیت درمان و برگشت شنوایی برای آن وجود ندارد.
  • کم شنوایی یک گوشی: افراد دچار کم شنوایی تک گوشی، افرادی زودرنج، حساس و دچار استرس هستند در این نوع از کم شنوایی افراد امکان تشخیص صحیح جهت صدا را ندارند و این نوع کم شنوایی معمولا به علت بیماری های عفونی گوش ، آسیب سر و گردن ،جراحی ،ضربه مستقیم به گوش و … رخ میدهد.

کم شنوایی در سالمندان

سالمندان بیشتر با کم شنوایی در هر دو گوش و ضعف اعصاب هر دو گوش روبرو هستند به طور کلی با افزایش سن از قدرت شنوایی کاسته می شود در برخی از کشور ها از بین هر سه فرد درسنین 65 تا 74 سال یک نفر شنوایی خود را از دست می دهد و می توان طبق آمارها اعلام کرد که نیمی از افراد در سنین بالای 75 سال دیگر شنوایی خوبی نخواهند داشت برای درمان این مشکل استفاده از سمعک برای افراد ناشنوا به ویژه سالمندان تاثیر به سزایی بر کیفیت اعتماد به نفس و روحیه افراد خواهد داشت.

در آخر هر بخش از گوش به نوبه خود نقش مهمی را در تامین اطلاعات مورد نیاز مغز دارد کم شنوایی در نتیجه آسیب به هر قسمت از گوش رخ میدهد برای درک بهتر کم شنوایی توضیحات لازم در بالا داده شد که ممکن است مفید باشد و با توجه به آن به درمان کم شنوایی اقدام کرد.

ارتباط واتس اپ