برای خرید سمعک مناسب باید قبل از هر چیز مشاوره خرید سمعک را انجام دهید و آزمایشهای شنوایی خاصی را پشت سر بگذرانید. تا متخصص شنوایی بتواند در مورد خرید سمعک مناسب به شما مشاوره و راهنمایی بدهد.
نکاتی که قبل از تهیه و خرید سمعک باید مورد توجه قرار داد:
تست شنوایی
باید یک تست شنوایی کامل (تست تن خالص) و تست گفتاری انجام دهید.
نوع فعالیت فرد
تجویز دستگاه با توجه به نوع فعالیت افراد متغیر می باشد برای نمونه فردی که فعال و در جامعه است یا کودکی که در سن یادگیری و زبان آموزیست، یا فرد باز نشسته که مشکل حرکتی نیز دارد برای تجویز دستگاه در یک دسته قرار نمیگیرد.
بررسی سمعک از نظر عملکرد
سمعک دیجیتالی یا هوشمند یا فراهوشمند باز با توجه به نیاز فرد استفاده کننده و مقدار بودجه ای که برای خرید در نظر گرفته می توان انواع سمعک های مختلفی را معرفی کرد و فرد با توجه به جمیع شرایط انتخاب می کند.
نوع محصول از نظر شکل ظاهری:
سمعک از نظر شکل ظاهری مدل های مختلفی دارد، یا کاملا درون مجرای گوش است و یا پشت گوشی معمولی است ک با توجه به خواست بیمار یکی از این مدلها برایشان آماده میگردد.
میزان انتظار از سمعک : با توجه به افت شنوایی و میزان درک گفتار و میزان پردازش مرکزی دستگاه قادر به رفع درجاتی از مشکلات فرد می باشد، به طور مثال اگر فردی پردازش مرکزی ضعیف و درک گفتار پایین داشته باشد این دستگاه کمک چندانی به بهبود درک گفتار فرد نمی کند. در واقع این محصول فقط قادر به بلند کردن صداست و در بخش فهم کلام کاره ای نیست..
نکاتی در رابطه با خرید سمعک
نتیجه: برای خرید سمعک قبل از هر چیز به متخصص مراجعه کرده و آزمایش های مخصوص شنوایی را انجام دهد و با توجه
بنا به موقعیت و شرایط و فعالیت افراد سمعک مناسب تجویز میگردد.