نوروپاتی شنوایی به نوعی اختلال شنوایی گفته میشود که در آن گوش داخلی (حلزون گوش) صداهایی که به صورت نرمال دریافت میکند ، اگر سیگنالهای دریافی حلزون را ترک کنند سازمان یافته نباشند یا به عبارتی عصب شنوایی نتواند به صورت نرمال پردازش را انجام دهد، نوروپاتی شنوایی صورت گرفته است.
مشکل نوروپاتی شنوایی در سال ۱۹۹۰ (زمانی که آزمونهای پیشرفته ای برای اندازه گیری عملکرد سلولها در حلزون بوجود آمدند) برای بار اول تشخیص داده شد.
علل بوجود آمدن نوروپاتی (ناهمزمانی اعصاب شنوایی)
ممکن است برخی کودکان در آزمونهای اولیه غربالگری شنوایی در بیمارستان قبول شوند اما نوروپاتی در آنها وجود داشته باشد. توصیه میشود سالی یک بار کودک خود را به مراکز شنوایی سنجی ببرید با این کار اختلالات شنوایی را متوانید در صورت وجود ، زودتر تشخیص دهید تا از مشکلات آتی پیشگیری کنید.
محل ضایعه که سبب نوروپاتی می شود٬ از یک شخص به شخص دیگر متفاوت می باشد. با تست های کلینیکال معمول مرد استفاده٬ تشخیص مکان خاص مشکل در افراد ساده نیست. بنابراین درمان پزشکی برای نوروپاتی شنوایی در حال حاضر در دسترس نیست.
اما میتوان نوروپاتی را مدیریت کرد: با استفاده از سمعک و کاشت حلزون و سیستم های FM.
در برخی کودکان ، از سمعک استفاده میشود اما اغلب با روش کاشت حلزون نتیجه ی بهتری به نسبت سمعک میگیرند. و سیستم های FM نیز درک گفتار در محیط های با نویز بالا را بهبود میبخشد و میتواند به همراه سمعک یا کاشت حلزون یا به تنهایی استفاده شود.