اختلال پردازش شنوایی یا APD چیست و چه تاثیر بر زندگی افراد دارد و برای درمان آن چکار میتوان کرد؟
بیماران APD حتی با وجود ادیوگرام نرمال باز هم شنوایی درستی ندارند و باید اختلال شنوایی بزرگسالان APD را از اختلال شنوایی جدا دانست این ویژگی بخصوص در محیطهایی که نویز زمینه زیاد است بیشتر مشهود است.
APD مشکلی شندیداری است که بوسیله کاهش شنوایی قابل توضیح نبوده و همچنین بر توانایی فرد در خواند و تست گرفتن و عملکردهای روزانه نیز تاثیر میگذارد.
شیوع اختلال پردازش شنوایی APD در افراد بزرگسال و کهنسال زیاد بوده که فعالیتهای آنها مانند خواندن و گوش دادن در محیطهای با نویز بالا را دچار مشکل میکند. در بسیاری از مواقع این مشکل به حدی جدی نیست که بخواهیم برای درمان آن کاری انجام دهیم. با افزایش سن ، این مشکل نیز رشد کرده و تاثیر خود را بر زندگی نشان میدهد
برای درمان این اختلال روشهای اصلاحی وجود دارد که این روش با بهره گیری از توانایی مغز برای بهبود این اختلال کمک میگیرد.
برنامه خانگی:
برنامه تمرینی مغز برای اختلال پردازش شنوایی در بزرگسالان Fast Forward در خانه می باشد. این برنامه بر پردازش و دیگر مهارت های شناختی از قبیل حافظه کاری و بنیه توجه هدف گذاری می کند که اغلب این موارد در اثر تضعیف عملکرد پردازشی خراب می شوند. این برنامه انطباقی بوده و نظر به اینکه تمرین و بهبود تاخیرات پردازش شنوایی که ممکن است همیشه یا در برخی از افراد مسن وجود داشته باشد تا زمان را به عقب بکشد که این به منظور کمک به مهارت شنیدن و خواندن می باشد. هر فرد باید ۳۰ دقیقه در روز با نرم افزار کار کند.
نتایج: در نهایت بیمار بهبود شنیدن در محیط نویزی٬ بهتر شدن سرعت خواندن و بنیه و عملکرد بهتر در امتحان را گزارش می کند.
اختلال شنوایی APD, اختلال پردازش شنوایی بزرگسالان, درمان APD, تشخیص اختلال پردازش شنوایی APD, تشخیص اختلال پردازش شنوایی APD چیست, درمان اختلال پردازش شنوایی APD, اختلال پردازش شنوایی APD در ارومیه, کلینیک شنوایی سنجی و سمعک مهر